Home > News > Διαβούλευση με εκπαιδευτικούς για τα Μονοπάτια της Συνύπαρξης

Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE AMYBEAR, και συγκεκριμένα της Δράσης Ε5 – Δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει αναλάβει σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους τoυ έργου (Δήμος Αμυνταίου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης) τη διοργάνωση συναντήσεων- σεμιναρίων  που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικούς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης που έχουν άμεση γειτνίαση με την περιοχή του έργου.

Η πρώτη συνάντηση  διαβούλευσης που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Φιλίππειον, Διογένους 1 & Αγ. Παρασκευής 38 στη Φλώρινα,  την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18:30-20:30.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί το πρώτο από τα τρία σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν και έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας της Φλώρινας και του Αμυνταίου στην διαμόρφωση του εκπαιδευτικού οδηγού και του φυλλαδίου προς τους μαθητές που θα αφορά τις περιβαλλοντικές δράσεις σε δύο περιπατητικά μονοπάτια του Δήμου Αμυνταίου και θα ενισχύσει τις επιτόπιες σχολικές επισκέψεις και την επαφή των μαθητών με τους οικοτόπους και την πανίδα της περιοχής με μεγαλύτερη εστίαση στην Καφέ Αρκούδα.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης που θα παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποιούν στην περιοχή.